datu politika

 

1. PRIVĀTUMA POLITIKA

 

                Šī privātuma politika skaidro kā Salacgrīvas bibliotēkas un tās struktūrvienību - filiālbibliotēku (turpmāk Bibliotēka) veic personas datu apstrādi saskaņā Eiropas Parlamenta un Padomes 2016. gada 27. aprīļa Regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula), turpmāk tekstā – Regula, kā arī citiem Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

 

Bibliotēkas kontaktinformācija:

juridiskā adrese: Sila iela 2, Salacgrīva, Limbažu novads, LV-4033

e-pasts: salacgrivas.biblioteka@limbazunovads.lv

tālrunis: 64071989

 

Personas datu aizsardzība ir sasniedzama: https://www.limbazunovads.lv/lv/personas-datu-aizsardziba-limbazu-novada

Ar šo Privātuma atrunu Bibliotēka izskaidro, kā apstrādā jebkuras fiziskas personas personas datus, paskaidrojot to tiesību īstenošanas kārtību un citu informāciju.

 

Personas datu apstrādes mērķi un to tiesiskie pamati

Bibliotēka, veicot fizisko personas datu apstrādi, apstrādā tos noteikto uzdevumu un funkciju izpildei kā, piemēram:

=         Fotogrāfiju, videomateriālu uzņemšanai, to publicēšanai (pamatojoties uz Regulas 6. panta pirmās daļas a) apakšpunktu);

=         Lasītāja reģistrēšanai, piešķirot Bibliotēkas lasītāja karti (pamatojoties uz Regulas 6. panta pirmās daļas a) apakšpunktu

=         Tiesību aktos noteikto pienākumu izpildei (pamatojoties uz Regulas 6. panta pirmās daļas b) apakšpunktu un c) apakšpunktu).

=         Atgādinājumu, paziņojumu sūtīšanai, (pamatojoties uz Regulas 6. panta pirmās daļas f) apakšpunktu

auto;text-align:justify'> 

Informējam, ka Bibliotēkas Privātuma politikā norādīto datu apstrādes mērķu uzskaitījums nav visaptverošs, fizisko personas dati var tikt apstrādāti arī citiem Privātuma politikā neminētiem mērķiem, nodrošinot datu apstrādes tiesiskumu.

Atgādinām, ka Bibliotēkai ir pienākums ievērot vienu no Regulā minētajiem datu apstrādes pamatprincipiem (“precizitāte”), tādejādi lūdzam Jūs sniegt Bibliotēkai tikai precīzus personas datus un jebkuru to izmaiņu gadījumā mūs par to informēt.

 

Personas datu kategorijas

Bibliotēka savu uzdevumu un funkciju izpildei apstrādā informāciju, piemēram:

  • Tieši identifikācijas dati – vārds, uzvārds, personas kods, dzimšanas datums;
  • Kontaktinformācijā -  dzīves vietas adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese.

 

 

Personas datu saņēmēji

No Bibliotēkas personas datus var saņemt, valsts un pašvaldības iestādes, citas trešās personas tiesību aktos noteiktā kārtībā.

 

Bibliotēka personas datus nenosūta uz trešajām pasaules valstīm.

 

Personas datu glabāšanas ilgums- 5 gadi.

 

 

Lasītāja tiesības ir:

=                     Tiesību aktos noteiktajā kārtībā, vērsties pie Bibliotēkas un iegūt informāciju par personas datu kategorijām, kuras ir Bibliotēkas rīcībā, to datu apstrādes mērķiem, personas datu saņēmējiem un glabāšanas periodiem.

=                     Bibliotēka veic saziņu ar fizisko personu: personīgi klātienē, pirms tam fizisko personu identificējot; pa pastu, nosūtot sūtījumus uz personas norādīto dzīves vietas adresi kā ierakstītu pasta sūtījumu; sazinoties ar e-pasta starpniecību, atbildot uz to pašu e-pastu, no kura datu subjekts ir sūtījis iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu;

=                     Fiziska personai ir tiesības pieprasīt personas datu apstrādes ierobežošanu, iebilst pret personas datu apstrādi, lūgt personas datu labošanu, atsevišķos gadījumos to dzēšanu, atsaukt iepriekš sniegto piekrišanu konkrētai datu apstrādei.

=                     Jebkādu aizdomu gadījumos, kas saistīti ar personas datu apstrādi, Jums ir tiesības vērsties pie mums vai iesniegt sūdzību Datu valsts inspekcijai par, Jūsuprāt, iespējamu Regulas pārkāpumu.

 

Profilēšana

Profilēšana ir jebkāda veida automātiska personas datu apstrāde. Pārzinis to nedara.

2. SĪKDATŅU POLITIKA

 

Mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas šādas sīkdatnes ar šādiem glabāšanas termiņiem:

 

Tehniskās (nepieciešamās) sīkdatnes:

 

Nosaukums  Domēns  Apraksts Glabāšanas ilgums 
 PHPSESSID salacbiblioteka.lv   Nodrošina datu saglabāšanu vienai vietnes apmeklējuma reizei.  Sesija 
 salacbiblioteka.lv salacbiblioteka.lv   Nodrošina sīkdatnu izvēles informācijas saglabāšanu.  1 gads 
 cookie settings salacbiblioteka.lv  Nodrošina sīkdatnu izvēles informācijas saglabāšanu.  1 gads 
     
     

 

Analītiskās (statistikas) sīkdatnes:

 

 

Nosaukums  Domēns  Apraksts Glabāšanas ilgums 
  _utma salacbiblioteka.lv Google Analytics & Google Tag Manager (GTM) sīkdatnes kura uzsaita lapas apmeklējumu  2 gadi
 _utmz salacbiblioteka.lv  Google Analytics & Google Tag Manager (GTM) sīkdatnes kura uzsaita lapas apmeklējumu  6 meneši 
     
     

  

 

<< Septembris 2022 >>
POTCPSSv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Kur Jūs iegūstiet informāciju par Salacgrīvas bibliotēkas pakalpojumiem?

Klātienē bibliotēkā
Bibliotēkas mājaslapā
Bibliotēkas sociālajos tīklos
Vietējā avīzē
Citur

Apskatīt rezultātus


 
 
Limbažu novada aktualitātes
 
 
Alojas, Krimuldas, Limbažu un Salacgrīvas novada laikraksts
 
Latvijas kultūras datu portāls